Zobacz także
7 listopada 2023 - Gęsina
Zbliża się Dzień Świętego Marcina – nic zatem dziwnego, że to właśnie kojarzonej z tą uroczystością gęsinie poświęcił Radosław Kożuszek najnowszą… Czytaj dalej »
31 października 2023 - Pan de Muerto
Jedną z meksykańskich tradycji na 1 listopada jest pieczenie Pan de Muerto – czyli dosłownie chleba zmarłych, który można spotkać w różnych formach… Czytaj dalej »
24 października 2023 - Adżabsandali
Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
17 października 2023 - Utopieńce
Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
10 października 2023 - Mnezele
Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
3 października 2023 - Mtebbal
Mtebbal kousa, to pasta z wydrążonego wnętrza cukinii, którą można posmarować chleb, użyć jako dodatek do mięsa czy też jako dip do warzyw. Czytaj dalej »
26 września 2023 - Enchilada
To przepyszne i bardzo sycące danie z Meksyku. Idealne na obiad i na spotkania ze znajomymi. Czytaj dalej »
19 września 2023
Keselica. Zupę o takiej nazwie możemy spotkać na Dolnym Śląsku, zwłaszcza na terenach zasiedlonych przez Łemków. To smaczna zupa o kwaśnym posmaku, która… Czytaj dalej »
12 września 2023
Mozgoł. Cóż to takiego? To wysoce kaloryczne danie polskie wywodzące się ze Śląska. Osobno gotowane ziemniaki i kiszoną kapustę duka się w jednym naczyniu… Czytaj dalej »
5 września 2023
Ratatouille. Cóż to takiego? To wywodząca się z Nicei potrawa, której popularność można przyrównać do polskich pierogów czy bigosu. Przyrządza się… Czytaj dalej »