Niedziela, 29 stycznia 2023 r.   Imieniny: Zdzisława, Franciszka, Józefa
Polskie Radio PiK » PiKtogramy

Kuchnia PiK-a

...poleca Radosław Kożuszek :)
...poleca Radosław Kożuszek :)
„Kuchnia PiK-a” egzotycznie i bardzo regionalnie, ale nie tylko. W każdy wtorek Iwona Muszytowska-Rzeszotek zaprasza na geografię kulinarnych doznań. Smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych.

W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już dzielił się swoimi kuchennymi doświadczeniami. Opowiadał o świątecznych potrawach oraz egzotycznych smakach przywiezionych z licznych podróży. Tym razem rozmawiać będziemy o kujawsko-pomorskiej tradycji kulinarnej naszego regionu. Zaczynamy od Kujaw, gdzie królują żurek, czarnina, kaczka, śliwka i chleb z gzikiem.

W każdy wtorek ok. godz. 11:20 zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek.

24 stycznia 2023

Co to jest chaczapuri? Tajemnicę gruzińskiego przysmaku rozwiązuje Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 24.01.2023

17 stycznia 2023

W najnowszej „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek postanowił opowiedzieć nam o szakszuce i wyjaśnić, dlaczego dobrze smakuje ona z bazylią! Posłuchajmy!
Polskie Radio PiK - Kuchnia z 17.01.2023

10 stycznia 2023

Kofta - danie kujawsko-pomorskie? To wiedzą Radosław Kożuszek i Iwona Muszytowska-Rzeszotek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia z 10.01.2023

3 stycznia 2023

Zdarzyło się Państwu zamówić kiedyś danie, którego nazwa nic wam nie mówiła? W tym roku ułatwimy smakoszom zadanie i mówić będziemy o przysmakach o dziwnych nazwach. Na pierwsze danie CZEBUREKI. Jaka potrawa kryje się pod tą nazwą ? Opowiada Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 3.01.2023

20 grudnia 2022

Historia karpia.
Polskie Radio PiK - Kuchnia z 20.12.2022

13 grudnia 2022

Ryba po grecku.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 13 grudnia 2022

6 grudnia 2022

Karp po żydowsku.
Polskie Radio PiK - Kuchnia z 6.12.2022

29 listopada 2022

Barszcz ukraiński palce lizać!
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 29.11.2022

22 listopada 2022

Nawet burak zasługuje na własne święto. Dzień buraka już 24 listopada, dlatego właśnie o nim opowiada Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia z 22.11.2022
1234567