Kuchnia PiK-a - czyli Pieprz i Kartofle
Kuchnia PiK-a egzotycznie i bardzo regionalnie, ale nie tylko. W każdy wtorek Iwona Muszytowska-Rzeszotek zaprasza na geografię kulinarnych doznań. Smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych.
W Kuchni PiK-a gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już dzielił się swoimi kuchennymi doświadczeniami. Opowiadał o świątecznych potrawach oraz egzotycznych smakach przywiezionych z licznych podróży. Tym razem rozmawiać będziemy o kujawsko-pomorskiej tradycji kulinarnej naszego regionu. Zaczynamy od Kujaw gdzie królują żurek, czarnina, kaczka, śliwka i chleb z gzikiem.
W Kuchni PiK-a gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już dzielił się swoimi kuchennymi doświadczeniami. Opowiadał o świątecznych potrawach oraz egzotycznych smakach przywiezionych z licznych podróży. Tym razem rozmawiać będziemy o kujawsko-pomorskiej tradycji kulinarnej naszego regionu. Zaczynamy od Kujaw gdzie królują żurek, czarnina, kaczka, śliwka i chleb z gzikiem.
W każdy wtorek ok. godz. 11.20 zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek.