Niedziela, 17 października 2021 r.   Imieniny: Wiktora, Marity, Ignacego
Polskie Radio PiK » PiKtogramy
Ogłoszenie własne nadawcy

Kuchnia PiK-a - czyli Pieprz i Kartofle

...poleca Radosław Kożuszek :)
...poleca Radosław Kożuszek :)
Kuchnia PiK-a egzotycznie i bardzo regionalnie, ale nie tylko. W każdy wtorek Iwona Muszytowska-Rzeszotek zaprasza na geografię kulinarnych doznań. Smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych.

W Kuchni PiK-a gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już dzielił się swoimi kuchennymi doświadczeniami. Opowiadał o świątecznych potrawach oraz egzotycznych smakach przywiezionych z licznych podróży. Tym razem rozmawiać będziemy o kujawsko-pomorskiej tradycji kulinarnej naszego regionu. Zaczynamy od Kujaw gdzie królują żurek, czarnina, kaczka, śliwka i chleb z gzikiem.

W każdy wtorek ok. godz. 11.20 zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek.

12 października 2021

W „Kuchni PiK-a” Iwony Muszytowskiej-Rzeszotek jak zwykle przysmaki z listy produktów regionalnych. Tym razem Radosław Kożuszek opowiada o ....bani. Mieszkańcu Kujaw wiedzą, że chodzi o dynię :) Dwa przysmaki właśnie z dyni znalazły się wśród regionalnych rarytasów w smacznym zestawieniu :)
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 12 października 2021

5 października 2021

Przybliżając kolejny „produkt regionalny” tym razem w „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek opowiada o tym co można zrobić z buraka cukrowego. Zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 5 października 2021

28 września 2021

Zaglądamy na Listę Produktów Regionalnych. Radosław Kożuszek opowiada o potrawach z kartofli. To prażucha i pyzok.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 28.09.2021

21 września 2021

Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek
Polskie Radio PiK - Kuchnia Pik-a z 21.09.2021

14 września 2021

Radosław Kożuszek w Kuchni PiK-a opowiada o marchwi....po kujawsku z listy produktów regionalnych.
Polskie Radio PiK - Kuchnia z 14.09.2021

7 września 2021

Sezon na grzyby trwa w najlepsze. W tym asortymencie lokują się różne potrawy z udziałem grzybów. Radosław Kożuszek proponuje zaś „grzybowniczki”. Cóż to takiego?
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 7 września 2021

31 sierpnia 2021

W pierwszy weekend września w Strzelcach Dolnych obchodzimy „Święto Śliwki”. Powidła śliwkowe wpisane są także na listę produktów regionalnych. Tak zatem w „Kuchni PiKa” nie mogło zabraknąć opowieści Radosława Kożuszka właśnie o śliwkach. Zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 31.08.2021

15 czerwca 2021

Iwona Muszytowska-Rzeszotek i Radosław Kożuszek zabierają Słuchaczy do Ciechocinka, a to miejsce kojarzy się z solanką. Właśnie ona uczyniła z Ciechocinka uzdrowiska, ale również ze słynnej „Soli Ciechocińskiej” wpisanej na Listę Produktów Regionalnych.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 15.06.2021
1234567