Zobacz także
19 marca 2024 - Wielkanoc po Grecku
Grecka Wielkanoc nazywa się Pascha. Jak my Grecy przygotowują pisanki. W Wielki Czwartek cała rodzina siada wspólnie do dekorowania jajek. Wszystkie są czerwone… Czytaj dalej »
12 marca 2024 - Chuda jewa
W najnowszej „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek postanowił odwiedzić Śląsk Cieszyński. Jedną z najpopularniejszych potraw w tym regionie jest Chuda Jewa… Czytaj dalej »
5 marca 2024 - Lachmadżun
Na lachmadżun, zwaną też turecką, arabską lub ormiańską pizzą z grilla, zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
27 lutego 2024 - Czenaki
Czenaki, to zapiekana w piekarniku, gruzińska zupa. W jej skład wchodzą mięso baranie i warzywa. Nazywana bywa daniem jednogarnkowym. Tradycyjne przygotowuje… Czytaj dalej »
20 lutego 2024 - Charcho
Danie kuchni gruzińskiej przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
13 stycznia 2024 - Śledzie po gdańsku
Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek Czytaj dalej »
6 lutego 2024 - Faworki
Przygotowała Iwona Muszytowska-Rzeszotek. Czytaj dalej »
30 stycznia 2024 – Kalakukko
„Kuchnia PiK-a” w styczniu na dobre zainstalowała się w Finlandii! W najnowszym odcinku Radosław Kożuszek opowiedział nam o przysmaku zwanym kalakukko… Czytaj dalej »
23 stycznia 2024 – Tippaleipä
Podobnie jak przed tygodniem, w najnowszej odsłonie „Kuchni PiK-a” Radosław Kożuszek zabiera nas do Finlandii – tym razem jednak, by zasmakować tamtejszych… Czytaj dalej »
16 stycznia 2024 – Kaalilaatikko
Dla Finów zapiekanka kaalilaatikko jest tym, czym dla nas pierogi – prawdziwą potrawą narodową! Z czego się ją przygotowuje? Jak ją przyrządzić? Posłuchajmy… Czytaj dalej »