Czwartek, 13 sierpnia 2020 r.   Imieniny: Diany, Hipolita, Poncjana
Polskie Radio PiK » PiKtogramy
Skorzystaj z oferty. Kliknij! (OGŁOSZENIE WŁASNE NADAWCY)

Wakacyjna Kuchnia PiK-a - czyli Pieprz i Kartofle

...poleca Radosław Kożuszek :)
...poleca Radosław Kożuszek :)
Kuchnia PiK-a egzotycznie i bardzo regionalnie, ale nie tylko. W każdy wtorek Iwona Muszytowska-Rzeszotek zaprasza na geografię kulinarnych doznań. Smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych.

W Kuchni PiK-a gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już dzielił się swoimi kuchennymi doświadczeniami. Opowiadał o świątecznych potrawach oraz egzotycznych smakach przywiezionych z licznych podróży. Tym razem rozmawiać będziemy o kujawsko-pomorskiej tradycji kulinarnej naszego regionu. Zaczynamy od Kujaw gdzie królują żurek, czarnina, kaczka, śliwka i chleb z gzikiem.

W każdy wtorek ok. godz. 11.20 zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek.

30 czerwca 2020

W „Wakacyjnej Kuchni PiK-a” kulinarne podróże po Europie. Z końcem czerwca Iwona Muszytowska-Rzeszotek i Radosław Kożuszek polecają kuchnię Grecji...
Polskie Radio PiK - Wakacyjna Kuchnia PiK-a z 30.06.2020

23 czerwca 2020

W kulinarnym kąciku kontynuujemy dietetyczne porady, które warto wziąć pod uwagę dbając o podniebienie bez ryzyka przybrania na wadze. Potrafimy już przyrządzać pyszne, dietetyczne sałatki i surówki. Wiemy więcej o właściwym stosowaniu oleju i oliwy, a także komponowaniu sosów. Czas zadbać o odpowiednie dodatki - grzanki, kiełki, nasiona... a może coś jeszcze? O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek opowiada Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 23.06.2020

16 czerwca 2020

W kulinarnym kąciku kontynuujemy dietetyczne porady, które warto wziąć pod uwagę przygotowując potrawy przyjazne dla naszej wagi. Wspominaliśmy o wartościowych surówkach i sałatkach. Czas przyjrzeć się olejom, oliwom i sosom? Jak je komponować z potrawami? O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek opowiada Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 16.06.2020

9 czerwca 2020

W kulinarnym kąciku powracamy do tradycji kuchni na Kujawach i Pomorzu. Na początek kulinarna strona Kujaw. Czym się wyróżnia i co stanowi o jej wyjątkowości? O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek opowiada Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 09.06.2020

2 czerwca 2020

W kulinarnym kąciku wciąż o niskokalorycznych potrawach jako bezpiecznych dodatkach do naszej codziennej diety. Tym razem o sałatkach i surówkach. Po co trzeba sięgnąć i jak je przygotować? O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek doradza Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 02.06.2020

26 maja 2020

W kulinarnym kąciku po koktajlach warzywnych czas sięgnąć po przepisy na koktajle owocowe. Okazuje się jednak, że z owocami trzeba uważać... ze względu na dużą zawartość cukru. Które owoce dobierać? O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek doradza Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 26.05.2020

19 maja 2020

W kulinarnym kąciku o koktajlach warzywnych jako zamiennik dla tych, którzy niechętnie spożywają warzywa, choć są im w codziennej diecie bardzo potrzebne. Jak przyrządzić koktajle, by jednocześnie nie pozbyć się wartościowych właściwości zawartych w ich składnikach? O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek doradza Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 19.05.2020

12 maja 2020

W kulinarnym kąciku o sosach i dipach polecanych do warzywnych przekąsek, najbezpieczniejszych uzupełniaczy naszej codziennej diety. Bywa jednak, że źle podchodzimy do przygotowania bułki tartej, np. do kalafiora. Co możemy przygotować np. z awokado czy twarogu z czosnkiem? O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek doradza Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 12.05.2020

5 maja 2020

W kulinarnym kąciku ciąg dalszy porad żywieniowych w sytuacji, gdy kwarantanna zatrzymuje nas w domach. Jak przygotować chrupiące przekąski i zastąpić w domowej diecie nadużywane często chipsy, paluszki i popcorn? O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek doradza Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 05.05.2020

28 kwietnia 2020

W kulinarnym kąciku tym razem poradami żywieniowymi w aktualnej sytuacji, gdy kwarantanna zatrzymuje nas w domach. To potrafi przestawić nasze zwyczaje żywieniowe i uruchomić złe nawyki. O tym w rozmowie z Iwoną Muszytowską-Rzeszotek mówi Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 28.04.2020
1234567