Poniedziałek, 20 stycznia 2020 r.   Imieniny: Fabiana, Sebastiana
Polskie Radio PiK » PiKtogramy

Kuchnia PiK-a - czyli Pieprz i Kartofle

...poleca Radosław Kożuszek :)
...poleca Radosław Kożuszek :)
Kuchnia PiK-a egzotycznie i bardzo regionalnie, ale nie tylko. W każdy wtorek Iwona Muszytowska-Rzeszotek zaprasza na geografię kulinarnych doznań. Smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych.

Kilka najbliższych tygodni w Kuchni PiK-a gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już dzielił się swoimi kuchennymi doświadczeniami. Opowiadał o świątecznych potrawach oraz egzotycznych smakach przywiezionych z licznych podróży. Tym razem rozmawiać będziemy o kujawsko-pomorskiej tradycji kulinarnej naszego regionu. Zaczynamy od Kujaw gdzie królują żurek, czarnina, kaczka, śliwka i chleb z gzikiem.

W każdy wtorek ok. godz. 11.30 zaprasza Iwona Muszytowska-Rzeszotek.

14 stycznia 2020

Knysza i ser zgorzelecki... czy charakteryzują „kuchnię dolnośląską"? Czy takie pojęcie jest w ogóle wiarygodne? O tym Rafał Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 14.01.2020

7 stycznia 2020

Ciasteczka ze słoniny, chałwa opolska, kołacze śląskie oraz „Kret” i „Jeż” - o smakołykach z regionu opolskiego mówi Radosław Kożuszek.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 07.01.2020

3 grudnia 2019

Radośnie wkraczamy w świat kuchni opolskiej.
Polskie Radio PiK - Kuchnia PiK-a z 03.12.2019
1234567