29 marca 2025
Zapytaliśmy również o toczeń rumieniowaty układowy, a w drugiej części programu rozprawialiśmy się z mitami, dotyczącymi żywienia pacjentów onkologicznych.
Bierzemy pod lupę burzliwy okres dojrzewania i trudne (dla układu odpornościowego) lata po 40-stce! Przyjrzymy się zarówno nastoletniej diecie, jak i karcie… Czytaj dalej »
Odwiedzamy gabinet dietetyka i przyglądamy się, jak to, co ląduje na naszych talerzach, wpływa na zdrowie i terapię niektórych schorzeń. Mówimy o zaburzeniach… Czytaj dalej »
Wzięliśmy na widelec... wszystkich małych Tadków-Niejadków. O neofobii żywieniowej, wybiórczości pokarmowej, nadgorliwości babć i desperacji rodziców… Czytaj dalej »
Paluszek i główka to nie zawsze szkolna wymówka! W audycji „Bywaj zdrów” przyglądamy się bólom palców, dłoni i nadgarstków. To dolegliwości, które… Czytaj dalej »
Wzięliśmy na widelec... wszystkich małych Tadków-Niejadków. O neofobii żywieniowej, wybiórczości pokarmowej, nadgorliwości babć i desperacji rodziców… Czytaj dalej »
Wzięliśmy głęboki oddech i podpowiadaliśmy, jak wygląda nowoczesne leczenie astmy. Dlaczego walka z objawami wciąż stanowi wyzwanie i kiedy wdrożyć leki… Czytaj dalej »
Zajmowaliśmy się trudną i burzliwą relacją stresu z jedzeniem. Próbowaliśmy udowodnić, że co w sercu, to na widelcu! W drugiej części programu opowiadaliśmy… Czytaj dalej »
Lubimy marudzić, niechętnie się uśmiechamy, a do innych podchodzimy z nieufnością... Czy stereotypowy polski pesymizm to cecha, na którą skazała nas genetyka?… Czytaj dalej »
Wzięliśmy na widelec potrawy wielkanocne. Podpowiadaliśmy, jak opanować sztukę zdrowego wyboru i asertywności przy świątecznym stole. Rozwialiśmy też… Czytaj dalej »
W okresie wiosennych postanowień wypowiadamy wojnę insulinooporności. Podpowiadaliśmy, jak zmienić styl życia i kiedy badać poziom glukozy. Zajrzeliśmy… Czytaj dalej »