Zobacz także
Śniadanie ważne nie tylko w Wielkanoc.
Śniadanie to najważniejszy posiłek wielkanocny. Celebrowany jak kolacja wigilijna. Zapewne wiele gospodyń już dokładnie wie, jakie potawy pojawią się rano… Czytaj dalej »
Katarzyna Matella i kilka porad dla troskliwych pań, które zechcą zadbać o swojego faceta.
To odcinek adresowany do pań, które zechcą zadbać o rzeźbę a nie masę swojego portnera. Kilka prostych zasad żywieniowych wprowadzonych do codziennego… Czytaj dalej »
Katarzyna Matella czyli trener i dietetyczka w jednym.
Katarzyna Matella ze Stowarzyszenia Sylwetka jest trenerką, sędzią kulturystyki i fitness, autorką wielu publikacji dotyczących suplementacji i diety oraz… Czytaj dalej »
Oponki i faworki - przed nami Tłusty Czwartek
Kto w Tłusty Czwartek nie zje pączków kopy, temu myszy zniszczą pole i będzie miał pustki w stodole. Jednym słowem zapraszamy do stołu. Polecamy oponki… Czytaj dalej »
Kuchnia kobiet
Ziuta, Bela, Basia, Ola, Silvia, Laura, Pani Ela, Kasia, Pyza - to bohaterki książki Moniki Zamachowskiej "Kuchnia kobiet". To opowieść o krewnych i przyjaciółkach… Czytaj dalej »
Dzień Babci i Dziadka w naszej kuchni. My proponujemy sernik.
Nie musicie piec sernika, to może być jabłecznik, tort, babeczki czy kruche ciasteczka. Najważniejsze aby przygotować z okazji Dnia Babci i Dziadka coś samodzielnie… Czytaj dalej »
Karnawał - czyli mule, ślimaki i krewetki na naszej imprezie.
Krewetki na ciepło i zimno, sos krewetkowy, gotowane mule z makaronem, ślimaki - czasochłonne więc może lepiej kupić gotowe. Dziś polecamy też wędzone… Czytaj dalej »
Karnawałowa i miętowa propozycja.
Zupa miętowa zamiast barszczu, to może się gościom spodobać. Na karnawałowym stole dziś stawiamy: dippy, sos miętowo-pietruszkowy, sałatki bez majonezu… Czytaj dalej »
Sylwester w Kuchni PiK-a
Czyli bawimy się dobrze przy bankietowym stoliku. Czytaj dalej »
Kutia i inne propozycje z makiem w roli głównej
Mak w roli głównej, ale dokładamy też przepis na orzeszki z kruchego ciasta. Przepis na 70 sztuk. Ciasto: 1 kostka margaryny 3 jaja (2 białka należy usunąć)… Czytaj dalej »
pod adresami:
"Miłego dnia"
Polskie Radio PiK,
ul.Gdańska 48,
85-006 Bydgoszcz
e-mail: magazyn(at)radiopik.pl