Wakacyjne porady kulinarne.
p.s. do Kuchni PiKa zapraszamy ponownie we wrześniu. W czasie wakacji polecam Podróże bez paszportu.
Sałatki, kanapki, zapiekane, faszerowane, gotowane, smażone - kompozycje z jajkiem mogą być dowolne. Katarzyna Matella ma na nie kilkanaście sposobów. Ale… Czytaj dalej »
Śniadanie to najważniejszy posiłek wielkanocny. Celebrowany jak kolacja wigilijna. Zapewne wiele gospodyń już dokładnie wie, jakie potawy pojawią się rano… Czytaj dalej »
To odcinek adresowany do pań, które zechcą zadbać o rzeźbę a nie masę swojego portnera. Kilka prostych zasad żywieniowych wprowadzonych do codziennego… Czytaj dalej »
Katarzyna Matella ze Stowarzyszenia Sylwetka jest trenerką, sędzią kulturystyki i fitness, autorką wielu publikacji dotyczących suplementacji i diety oraz… Czytaj dalej »
Kto w Tłusty Czwartek nie zje pączków kopy, temu myszy zniszczą pole i będzie miał pustki w stodole. Jednym słowem zapraszamy do stołu. Polecamy oponki… Czytaj dalej »
Ziuta, Bela, Basia, Ola, Silvia, Laura, Pani Ela, Kasia, Pyza - to bohaterki książki Moniki Zamachowskiej "Kuchnia kobiet". To opowieść o krewnych i przyjaciółkach… Czytaj dalej »
Nie musicie piec sernika, to może być jabłecznik, tort, babeczki czy kruche ciasteczka. Najważniejsze aby przygotować z okazji Dnia Babci i Dziadka coś samodzielnie… Czytaj dalej »
Krewetki na ciepło i zimno, sos krewetkowy, gotowane mule z makaronem, ślimaki - czasochłonne więc może lepiej kupić gotowe. Dziś polecamy też wędzone… Czytaj dalej »
Zupa miętowa zamiast barszczu, to może się gościom spodobać. Na karnawałowym stole dziś stawiamy: dippy, sos miętowo-pietruszkowy, sałatki bez majonezu… Czytaj dalej »
Czyli bawimy się dobrze przy bankietowym stoliku. Czytaj dalej »