Ogólnopolskie Gastro Warsztaty ŚNIADANIE NA TRAWIE Innowacyjne i tradycyjne metody utrwalania żywności, by nie straciła na jakości; ul. Konarskiego 5, Bydgoszcz; 19.05.2023r.(zakończone)
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy wygrał grant na organizacje darmowych warsztatów z baristyki, serowarstwa, wędliniarstwa, wędzarnictwa i sushi. Już drugi rok z rzędu nauczyciele zawodu realizują autorskie innowacje pedagogiczne sięgając po innowacyjne metody przekazywania wiedzy, umożliwiają swoim uczniom rozwój.
Nauczyciele/opiekunowie uczestników min z Tucholi, Gąsawy, Inowrocławia, Żnina będą mieli znakomitą okazję, aby inspirować się nawzajem i wymieniać doświadczeniem.
Będziemy też poruszać ważne kwestie tj. marnowanie żywności, zasady zdrowego żywienia i ograniczanie zużycia energii.
Warsztaty odbywają się od 10 do 13 a następnie w formie pikniku z kocami zapraszamy uczestników na trawę, by zjeść śniadanie. Będą zupy w kociołkach, grill i tańce.
Zespół projektu ZAPARZENI W GASTRONOMIKU
Joanna Nowicka - koordynator