Wyszukiwarka
Znalezione informacje z "kuchnia"
Karp na wigilijnym stole, czyli jak to jest z tą tradycją
2018-12-24Większość Polaków nie może sobie wyobrazić wigilijnej wieczerzy bez karpia, uważanego dziś za kwintesencję staropolskiego świątecznego obyczaju. Obecność karpia na wigilijnym stole nie jest jednak tak starej daty, jak się to… Czytaj dalej »
Bliny, babka ziemniaczana, grzyby. Co się je na Podlasiu [KUCHNIA PIK-A]
2018-11-15Marcin Kożuszek po raz kolejny zabiera nas w podróż w poszukiwaniu specjałów kulinarnych Podlasia. W tym rejonie Polski kuchnia opiera się przede wszystkim na ziemniakach i grzybach. Na stołach nie brakuje także wspaniałych wypie… Czytaj dalej »
Remont szpitala w Świeciu. Nowa stołówka dla pacjentów
2018-07-24Nowoczesna kuchnia i stołówka powstały w wojewódzkim szpitalu dla nerwowo i psychicznie chorych w Świeciu. Było to możliwe dzięki pieniądzom z UE. Czytaj dalej »
Uczniowie z całego regionu rywalizowali w konkursie kulinarnym
2018-06-08Zamiast frytek, kebaba i pizzy był żurek, miodownik i gęsina, czyli kulinarne tradycje Kujaw i Pomorza. Regionalna kuchnia królowała dziś na stołach w Izbie Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy. Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »
Kuchnia PiK-a
2013-11-10„Kuchnia PiK-a” to cotygodniowy magazyn pełen kulinarnych doznań - smaków regionalnych, polskich, europejskich i światowych. W „Kuchni PiK-a” gościmy ponownie Radosława Kożuszka, który wielokrotnie już… Czytaj dalej »