Grudzień należy do karpia.
Jakiego karpia kupić ? Żywego czy już ubitego?
Dla małych coś zdrowego, dla dużych dzieci - słodyczne sprzed lat. W naszym menu królują : czekolada, bezy i owsiane ciasteczka. Czytaj dalej »
Składniaki 1 litr wody 250 g świeżych szparagów 10 g masła 200 g filetu z piersi kurczaka 10 g kaszy manny 1/2 pęczka świeżego koperku 100 g jogurtu naturalnego… Czytaj dalej »
Do tej zupy pesto robimy sami. To które kupić można w sklepach jest włoskie i nie koniecznie się nadaje. Do naszej zupu potrzebne jest pesto z Francji, więc… Czytaj dalej »
Po kalorycznym grillowym menu, w maju zajadamy się zupami. Dziś zupa malezyjska. Nie jest wymagająca, ale ważne aby wszystkie potrzebne do niej produkty… Czytaj dalej »
Tym razem polecamy marynowane mięsa. Zawsze warto przygotować je wcześniej aby "przeszły" przyprawami i zapachami. Czytaj dalej »
Ma być smacznie, przyjemnie i zdrowo. Dziś porozmawiamy o zasadach grilowania, aby z czasem obiad w plenerze nam nie zaszkodził. Radosław Kożuszek opowiada… Czytaj dalej »
Nie czekamy na długi weekend majowy. Ostatnia bardzo ciepła sobota przyspieszyła zapewne w niejednym domu decyzję o wyjęciu grilla z piwnicy albu zakupie… Czytaj dalej »
To nasze propozycje na święteczne śniadania. W książce Katarzyny Matelii "Body Logistic System" jest ich dużo więcej. Polecamy więc te lekturę. A dwa… Czytaj dalej »
Sałatki, kanapki, zapiekane, faszerowane, gotowane, smażone - kompozycje z jajkiem mogą być dowolne. Katarzyna Matella ma na nie kilkanaście sposobów. Ale… Czytaj dalej »