|
 |
|
 |
Forum |
 |
|
 |
| Prezydent czy premier? |
| Kto powinien reprezentować Polskę na listopadowym szczycie Rady Europejskiej poświęconym kryzysowi na światowym rynkach finansowych? |
| ~admin |
| pokaż drzewo |
| tytuł |
Data dodania |
| Re: Prezydent czy premier? |
2010-11-10 16:09:30 |
| Polska... to słowo powinno budzić szacunek zwłaszcza dla swoich obywateli. Jestem młodym mieszkancem tego kraju, i to co się w nim dzieje przekracza wszystkie granice mojego wyobrażenia. Jedno wielkie złodziejstwo i hochsztaplerstwo. Partie się teraz znalazły jak czas wyborów się zbliża, a przez cały rok nie robią nic! oglądaliście kiedyś obrady sejmu? polscy politycy w niektórych przypadkach sami nie wiedzą na co głosują bo albo spią albo nie są zainteresowani tym co dotyczy kraju. Mówie tu o bezrobociu któremu towarzyszą ciągłe podwyżki, i jak tu zyć w kraju gdzie młodzi ludzie nie mają perspektyw na założenie rodziny, kupno mieszkania... nic.
Płakać się chce gdy sobie pomyślę o swojej przyszłości która... jest wysłana kolcami które Polski rząd mi pod nogi rzuca. Wracając do tematu Prezydent czy Premier... nie wybrał bym nikogo, ponieważ i jeden i drugi potrafi tylko pięknie gadać do swoich rodaków a tak naprawde nie robią nic. Wstyd mi za kraj w którym jestem zmuszony mieszkać. Wybrał bym zwykłego prostego człowieka przypadkową osobę bo taka jest o stokroć lepsza od ludzi którzy sprawują władze w polsce. |
| ~Przemysław |
 |
2008-10-27 17:51:42 |
| Europejskiej sławy profesor ekonomii Pan Winiecki powiedział,że prezydent
Kaczyński jest "ekonomicznym analfabetą".Więc lepiej niech na ten szczyt nie jedzie. W ogóle bym chciał,żeby prezydent Kaczyński nigdy nie
reprezentował Polski za granicą właśnie dlatego,że jest
antyreprezentacyjny.Jest prawdopodobnie najbrzydszym prezydentem świata. Donald
Tusk to przy nim Adonis,no i bardzo elegancko ubrany.Prezydent Kaczyński
udaje półtora księcia,a wygląda jak półtora nieszczęścia.
|
| ~Filip |
 |
2008-10-27 17:50:07 |
| Powinien zawsze pojechać ten , kto ponosi pełną odpowiedzialność za prowadzenie polityki, zarówno wewnętrznej jak i zewnętrznej oraz sprawuje rzeczywistą władzę w państwie.
W RP Urząd Prezydenta nie ponosi żadnej
odpowiedzialności; jest "kaprysem" Polaków ,
dlatego powinien pojechać Premier, zresztą zgodnie z Konstytucją RP . |
| ~Marcin |
|
|
|
 |
|
|
 |
|