Teraz na antenie: do 16:29
Popołudnie z nami
prowadzi: Magda Jasińska
  Czwartek 2012.05.17 Imieniny: Weroniki, Stanisława, Sławomira Posłuchaj Radia PiK w Internecie
Jesteś w:   Forum Pogoda: zachmurzenie małe i umiarkowane temp. 16 °C ciśn. 1008 hPa » 
Wyszukiwarka
Menu
Lista przebojów
notowanie: 1130
z dnia: 13-05-2012
1 Skrzydlate ręce
Enej
2 Taki sam
IRA
3 Ja tu zostaję
Łukasz Zagrobelny
 więcej
RSS

Jesteśmy kulturalni
Brodnica

Bukowiec
Chełmno
Dąbrowa Biskupia
Dobrcz
Powiat Golubsko-Dobrzyński
Gruta
Jabłonowo Pomorskie
Mogilno
Nowe
Pruszcz Pomorski
Sępólno Krajeńskie
Solec Kujawski
Świecie
Powiat Świecki
Powiat Tucholski
Tuchola

Zbiczno

Forum
Lista forów » Forum audycji "Popołudnie z nami" » Prezydent czy premier?
Prezydent czy premier?
Kto powinien reprezentować Polskę na listopadowym szczycie Rady Europejskiej poświęconym kryzysowi na światowym rynkach finansowych?
~admin
pokaż drzewo
tytuł Data dodania
Re: Prezydent czy premier? 2010-11-10 16:09:30
Polska... to słowo powinno budzić szacunek zwłaszcza dla swoich obywateli. Jestem młodym mieszkancem tego kraju, i to co się w nim dzieje przekracza wszystkie granice mojego wyobrażenia. Jedno wielkie złodziejstwo i hochsztaplerstwo. Partie się teraz znalazły jak czas wyborów się zbliża, a przez cały rok nie robią nic! oglądaliście kiedyś obrady sejmu? polscy politycy w niektórych przypadkach sami nie wiedzą na co głosują bo albo spią albo nie są zainteresowani tym co dotyczy kraju. Mówie tu o bezrobociu któremu towarzyszą ciągłe podwyżki, i jak tu zyć w kraju gdzie młodzi ludzie nie mają perspektyw na założenie rodziny, kupno mieszkania... nic. Płakać się chce gdy sobie pomyślę o swojej przyszłości która... jest wysłana kolcami które Polski rząd mi pod nogi rzuca. Wracając do tematu Prezydent czy Premier... nie wybrał bym nikogo, ponieważ i jeden i drugi potrafi tylko pięknie gadać do swoich rodaków a tak naprawde nie robią nic. Wstyd mi za kraj w którym jestem zmuszony mieszkać. Wybrał bym zwykłego prostego człowieka przypadkową osobę bo taka jest o stokroć lepsza od ludzi którzy sprawują władze w polsce.
~Przemysław
Re: Prezydent czy premier? 2008-10-27 17:51:42
Europejskiej sławy profesor ekonomii Pan Winiecki powiedział,że prezydent Kaczyński jest "ekonomicznym analfabetą".Więc lepiej niech na ten szczyt nie jedzie. W ogóle bym chciał,żeby prezydent Kaczyński nigdy nie reprezentował Polski za granicą właśnie dlatego,że jest antyreprezentacyjny.Jest prawdopodobnie najbrzydszym prezydentem świata. Donald Tusk to przy nim Adonis,no i bardzo elegancko ubrany.Prezydent Kaczyński udaje półtora księcia,a wygląda jak półtora nieszczęścia.
~Filip
Re: Prezydent czy premier? 2008-10-27 17:50:07
Powinien zawsze pojechać ten , kto ponosi pełną odpowiedzialność za prowadzenie polityki, zarówno wewnętrznej jak i zewnętrznej oraz sprawuje rzeczywistą władzę w państwie. W RP Urząd Prezydenta nie ponosi żadnej odpowiedzialności; jest "kaprysem" Polaków , dlatego powinien pojechać Premier, zresztą zgodnie z Konstytucją RP .
~Marcin
realizacja: ideo Polskie Radio PiK|UKF 100,1 MHz|Włocławek 100,3 MHz|Brodnica 106,9 MHz 
ul.Gdańska 48, 85-006 Bydgoszcz, tel.+48 (52) 32 74 000, fax+48 (52) 34 56 013, e-mail:
start wstecz do góry